SITUAȚIA ACȚIUNII DE DESZĂPEZIRE, PREZENTATĂ DE PRIMARUL NICOLAE BARBU ÎN CONFERINȚĂ DE PRESĂ

SITUAȚIA ACȚIUNII DE DESZĂPEZIRE, PREZENTATĂ DE PRIMARUL NICOLAE BARBU ÎN CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Situația acțiunii de deszăpezire a orașului și măsurile întreprinse de autorități pe perioada codului de ger sunt unele aspecte abordate de primarul Nicolae Barbu în conferință de presă, astăzi, 9 ianuarie. Acesta a precizat că în weekend echipele de deszăpezire s-au concentrat pe șoseaua de centură și unitățile de învățământ. Parcările, trotuarele și intrările școlilor, liceelor, grădinițelor și creșelor au fost curățate de zăpadă, pentru ca accesul copiilor să se poată realiza fără probleme. De asemenea, au fost identificate și duse la Centrul de Primiri în Regim de Urgență de la Giurgiu Nord persoanele fără adăpost, dar și persoane vulnerabile care deși au un domiciliu, se află în imposibilitatea de a se încălzi sau hrăni.

Edilul a mai anunțat că începând de joi, se va trece la ridicarea și transportarea zăpezii din cartierele orașului, după aceeași metodă ca anii trecuți: orașul va fi împărțit în două mari sectoare – stânga și dreapta șoselei București – de care se vor ocupa cei doi viceprimari. De asemenea, a precizat că speră ca, în funcție și de ninsorile care vor mai cădea, să scăpăm de zăpadă în maxim zece zile.

La capitolul probleme întâmpinate, primarul a menționat starea utilajelor de deszăpezire, acestea nefiind dintre cele mai performante, lipsa personalului din administrația anumitor unități de învățământ, care să permită accesul echipelor de deszăpezire, aruncarea zăpezii de către unii cetățeni, din curtea sau din dreptul curții, în mijlocul străzii, formând astfel grămezi de gheață ce cu greu pot fi îndepărtate de utilaje și nu în ultimul rând mașinile parcate pe marginea drumului. Agenții Poliției Locale au atenționat șoferii respectivi prin avize lăsate pe parbrizul mașinilor și au întocmit procese verbale pentru 44 de autoturisme staționate pe trotuar. Controale soldate cu avertizări verbale sau chiar sancțiuni au fost efectuate de polițiștii locali și la societățile comerciale care nu și-au respectat obligațiile de deszăpezire.

Pentru a înlesni acțiunea de deszăpezire dar și în spiritul simțului civic, municipalitatea face din nou apel la cetățenii care locuiesc la case precum și la cei care aparțin asociațiilor de proprietari să își respecte îndatoririle ce le revin privind curățarea zăpezii sau a gheții din dreptul imobilelor pe care le dețin, fără a o depozita în mijlocul străzii.

Ultima modificare: 09.01.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul GSL A ACȚIONAT CONTINUU CU UTILAJE, PESTE 7 ORE, PENTRU CA ÎN MUNICIPIUL GIURGIU SĂ SE CIRCULE ÎN CONDIȚII DE IARNĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.